sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Rally-tokoilua

Heippa palleroiset!

Tällä kertaa postausta raapustaa epäaktiivinen ja kiireinen kerhossa aina välillä käyvä Jeni. Oma koiraharrastukseni on viime aikoina painottunut selkeästi rally-tokon puoleen, joten kun kerran kerhoon saavuin, pääsin ohjaamaan pienet rallytreenit.
Aluksi lämmittelimme ja temppuilimme koirien kanssa ympäri tilaa hakien kontaktia omaan koiraan. Toiseen päähän hallia suunniteltiin rata ja toiseen laitettiin yksittäisiä kylttejä, joita sai treenata odotellessaan omaa vuoroaan. Kävimme yhdessä radan läpi ja selitin, mitä kunkin kyltin luona pitäisi tehdä. Sen jälkeen kaikki saivat itse tutustua rataan.
Jokainen pääsi yksitellen suorittamaan radan läpi koiransa kanssa. Oma tehtäväni oli sitten vain neuvoa ja opastaa, jos jotain ongelmia tuli radalla vastaan. En ollut ehtinyt käydä kerhossa pitkään aikaan, joten en olleenkaan tiennyt, millä tasolla koirakot ovat jo menossa. Sain yllätyksekseni huomata, kuinka paljon kehitystä on tapahtunut. Erityisen iloinen sain olla siitä, miten hyvin nuoret ohjasivat koiriaan ja suorittivat kyltit, vaikkei heillä ollut paljoakaan kokemusta rally-tokosta.
Moni kerholaisista varmasti huomasi treeneissä, ettei rally-toko ole mitenkään helppoa.. ainakaan ohjaajalle. Toivottavasti kerhokerta oli opettavainen ja ehkä joitakin jopa puraisi pieni rallykärpänen. ;)


Lopuksi vielä pientä raporttia rally-tokon SM-kisoista, jonne osallistuin partacollieista koostuvan joukkueen kanssa. Lempäälässä järjestetyissä kisoissa kisattiin siis sekä yksilönä että juokkueena.
Joukkueemme koostui kolmesta alo-luokan koirasta ja yhdestä mestariluokan koirasta. Päivästä voisi raapustaa vaikka kuinka pitkän kirjoiruksen, mutta säästän teidät siltä tällä kertaa.

Valitettavasti joukkueemme muut koirakot eivät saaneet hyväksyttyä tulosta tuona päivänä, joten joukkueemme hylättiin. Hyväksyttyyn tulokseen tarvitsee 70 pistettä sadasta. Me kuitenkin ylitimme tämän rajan Nellin kanssa pistein 81/100. Ensimmäiset rally-tokokisat ja ensimmäinen hyväksytty tulos! Olen edelleen pilvissä tuosta päivästä, sillä rata oli erittäin haastava ja tuomarointi oli erityisen tiukka. Vielä siis kaksi hyväksyttyä tulosta ja pääsemme siirtymään avoimeenluokkaan kisaamaan. Tästä on hyvä jatkaa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti